T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yöre Mutfağı (Gastronomi)

Gümüşhane’de beslenme tarım ürünlerine, temel olarak da tahıla dayanmaktadır. Tarhana, bulgur, yarma, erişte, yazdan hazırlanan yiyeceklerdendir. Yörede yetişen elma, armut, erik ve dut kurutularak saklanır. 

Torul yöresinde “çil peyniri” diye bilinen küp peyniri yaygındır. Fındık yada ceviz içinin şekere batırılmasıyla elde edilen “küme”, süt kaymağına un katarak yapılan tuhala, yufkadan yapılan siran, dut şırasından yapılan pestil ve pekmez ilin özgün yiyecekleri arsındadır.
2013-11-19 18.37.43.jpg

2013-11-19 18.38.54.jpg
2013-11-19 19.03.13.jpg
Bulgur Pilavı.jpg
Burma tatlısı.JPG
DSC_0368.JPG
fasulye bulgurl.JPG
IMG_8599.jpg
IMG_8603.jpg
IMG_8618.jpg
IMG_8628.jpg
IMG_8633.jpg
IMG_8639.jpg
IMG_8645.jpg
IMG_8653.jpg
işli mantı.JPG
Kuşburnu Şöleni.jpg
Lemis.JPG
RCP_5397.JPG
sıron.JPG