Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Festival

   

GÜMÜŞHANE 21. ULUSLARARASI KUŞBURNU, PESTİL,

KÜLTÜR VE TURİZM ŞENLİKLERİ YÖRESEL YEMEKLER YARIŞMASI

A-YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI:

1-Yarışmaya; aşçılar, aşçı yardımcıları ve herhangi bir Kurum yada Kuruluş da yemek ile ilgili   

    görev yapanlar katılamaz.

2-a)Yarışmalar: Yemekler (Et-Hamur-Sebze Yemekleri), Çorbalar ve Tatlılar olmak üzere 3 (üç)

    kategoride yapılacaktır.

    b)Yemekler, Çorbalar ve Tatlılar kategorisinde yapılacak yarışmalara katılımcılar her

    birinden en fazla 1 (bir) çeşit yemekle katılabilecektir.

3-Yapılan yemekler en az 12 kişilik olacaktır. 12 kişiye servis yapılacak şekilde (tabak, çatal,  

    kaşık vb.) hazır bulundurulacaktır.

4-Yemek Jürisine yemekler görevlendirilen personel tarafından sunulacaktır.

5-Yarışmacı yaptığı yemeğin tarifini gerekirse anlatacaktır.

B-MÜRACAAT:

a)Müracaatlar dilekçeyle yapılacaktır. (Örnek dilekçe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden

   alınabilir.)

b)Yarışmacı dilekçesinde yapacağı yemekle ilgili; kullanılan malzemeleri ve hazırlanışını   

    içeren bilgileri en geç 10 Eylül 2014 Çarşamba gününe kadar İl Kültür ve Turizm

    Müdürlüğüne verecektir.

C-ÖDÜLLER:

Çorba, Yemek ve Tatlı kategorilerinde yapılacak yarışmaların birincilerine birer altın, ikincilerine, yarım altın (birer adet) ve üçüncülerine çeyrek altın(birer adet) verilecektir.

NOT:

1-Yöresel Yemek Yarışması ile ilgili bilgi ve başvuru formu;  Gümüşhane Kültür Merkezi Oltan Bey Mahallesi Müze Sokak No:39 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir.  Tel:0456 213 3473

2-Yöresel Yemekler Yarışması İlimiz, Merkez Fatih Parkında 14.09.2014 Pazar günü saat 14.30’da yapılacaktır.